ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИЯ СТУДЕНТ: ЗАПИСКИ ОТ СОФИЯ,ВИЕНА,ЙОНШЬОПИНГ,ЛОНДОН И ПИТСБЪРГ.

вторник, 17 май 2011 г.

Banana bread in the oven...

Така се казва този блог, защото ще го напиша в рамките на 1 час, докато първият ми бананов хляб се пече във фурната.
Сигурно някои наши фенове (а те се броят само на пръстите на едната ми ръка, делено на 2), сега се чудят как така ще пиша този блог ЦЯЛ ЕДИН ЧАС! Ама наистина е така. Ето сега часът е 21:21. Та от опит ви казвам, че един средноинтересен блог с картинки и шарени буквички отнема минимум 1 час писане. Да не говорим за другите блогове, онези, в които изливам душичката си и рисувам на Paint разни илюстрации и давам готварски съвети от "куФнята на Яна" :) Тея блогове отнемат по 2-3 часа минимум.

И ако някой не е опитвал (аз лично не съм) Бананов хляб е новият ми експеримент. Рецепрата е много лесна. По някаква случайност имах всички продукти в нас(дори и кафява захар намерих в шкафа, за която не предполагах, че имам). Ето ви я, ако някой се интересува да си направи бананов хляб, а ако не, тъкмо малко да си поупражните инглиша хахаха

Ingredients
2 cups all-purpose flour (1 къп = 100 грама)
1 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
1/2 cup butter (50 грама)
3/4 cup brown sugar
2 eggs, beaten
2 1/3 cups mashed overripe bananas

Инструкциите бяха дадени мноооого тъпо (какво мога да очаквам от американци де..). Първо бяха казали да смесим брашното със содата и солта, а после да сложим яйцата и намачканите банани, което звучи малоумно, щото как ще се разбият добре яйцата върху тая смес...
Аз го направих така:
1. Разбих яйцата в 1 купа, добавих 2-3 малки банана, размесих ги докато получих хубава смес.
2. Добавих хлебната сода, после солта, после 200-220 грама брашно.
3. Накрая излях сместа с разтопеното масло, разбъркано с кафявата захар, а тук е частта за самоизява, в която сложих 1 чаена лъжичка канела
После се слага в предварително загрята фурна на 175 градуса. След 50-60 мин забучете 1 клечка за зъби в средата на хляба и ако излезе чиста, значи е готов. След това аз обичам да изваждам хлябовете или сладкишите от формичките, за да не стават влажни на дъното :)

След като моя хляб е готов, ще го снимам и ще кача снимка. Преди малко отидох до куфнята и го видях... беше се надигнал доста :)))) Много много се зарадвах Не знам защо го наричам хляб това... то си е като кекс от банани почти.












-------------


Тея дни уча много за изпита ни в Събота, затова не смея да се развличам с нищо друго, освен готвене хаха.

АА също така сигурно на някои съм казала, че супер много съм се чалгализирала... от сутрин до вечер чалгия. Българска, гръцка, сръбска..... А пък онзи ден слушах нещо Македонско девойче и Мила дойде при мене и почна да танцува уж някакво измислено хоро хахах и аз се присъединих към нея и почнахме да играем някакво наше си хоро хаха и изведнъж Мила вика: АРЕ ДА НАУШИМ ДА ИГРАЕМ БЯЛА РОЗА (демек Ганкино хоро) и си намерихме 1 видео в нета на някакви българи в чужбина, които го играят и някакъв пич ги е снимал и качил. И ние с Мила гледаме стъпките и почнахме сами АХХАХА Бяхме толкова смешни, в средата на стаята играем Бяла роза аххахах. Дори снимах няколко клипчета с телефона си, но няма да ви ги показвам, щото е лудница и Мила я е срам :))

Знам, че малко късно се сещаме да научим Бяла роза, но досега винаги съм мислила, че е супер трудно да играеш хоро.... но си спомням в училище (до 7-ми клас), когато учихме задължително няколко хора. Беше толкова забавно, а най-много се бях впечетлила от Дунавското хоро. Спомням си, че учителката ни беше казала, че това било единственото в България, в което се тръгвало с ляв крак! :)

Но няма да ви занимавам с повече глупости... почти 1 час мина, откакто си сложих кекса във фурната, след малко ще бъде готов и ще снимам резултата :) Дори може да накарам Мила да ме снима с него, въпреки, че изглеждам ужасно в момента хаха Лицето ми не е виждали слънце от 5-6 дена и сигурно съм много бледа.

Но хайде, другарки и другари, целувам ви страстно хаха, дано ви хареса банановия ми хляб!

Край : 22:24

Diamond TextDiamond TextDiamond TextDiamond TextDiamond TextDiamond Text

2 коментара:

Moony каза...

The Banana bread tolkova li e vkusen kolkoto izglejda? mmm(vinagi kato pisha banana ne znam koga da spra cause I wanna keep going banananANANANA!)Also nqkoi mi kaza kak si pravil sladoled ot zamrazeno bananovo piure s kako! i ot togava iskam da q probvam tazi SLOJNA recepta!! You are very cute na snimkata Yanz pretty post :D

Yana каза...

banana bread e tolkova vkusen i pochti izqden :)
mejdu drugoto tova s povtarqneto na NANANA na kraq ne duma, koqto zavurshva s NA me drazni ujasno mnogo, shtoto onaq ot moq otbor, koqto ne moga da ponasqm, imeto i zavurshva na -NA i bloga i e -NANANa i tolkova sam go namrazila ottam :D
ta ako iskash da ti kaja imeto i, mojesh da mi pishesh na private, che tuk ne smeq da i go pisha, che ne znaesh dali 1 den nqma da mi nameri bloga (ne che razbira neshto na bulgarski de), ama ne iskam da i citiram gadnoto ime na bloga i i da i pravq reklama :D